Prolom voda prepoznatljivi brend Srbije

Bez autora
Dec 26 2022

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da Vlada Srbije aktivno učestvuje u daljem razvoju inicijative „Otvoreni Balkan” kako bi napravila dodatno tržište za širenje i plasman naših proizvoda.

Momirović je, nakon obilaska fabrike za pakovanje prirodne Prolom vode, istakao da uklanjanje graničnih procedura i barijera olakšava trgovinu i plasman proizvoda iz naše zemlje, ali i proizvoda iz zemalja regiona u Srbiji.

Ministar je ocenio da svaka kompanija koja ima dobru perspektivu doprinosi rastu domaćeg standarda, a da je kompanija „Planinka” sa svojim brendom Prolom voda poznata ne samo u Srbiji, već i širom našeg regiona.

On je poručio da je Vlada okrenuta podršci privatnom sektoru i da će uvek stajati iza kompanije kakva je „Planinka”, koja 30 odsto svojih proizvoda izvozi, čime pozitivno doprinosi našem trgovinskom bilansu.

Prema njegovim rečima, ova kompanija zapošljava više od 520 ljudi, a 36 miliona evra, koliko je investirala u prethodnom periodu na teritoriji Kuršumlije i Toplice, od izuzetne je važnosti za našu zemlju.

Pre obilaska pomenute fabrike, ministar je održao i sastanak sa predstavnicima Opštine Kuršumlija, na kojem je bilo reči o aktuelnim temama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik